Ljudabsorbenter

Trött på buller och dålig ljudmiljö?

Vi har över 40 års erfarenhet av bullerdämpning och tillverkar själva alla våra ljudabsorbenter här i Sverige.

Oavsett om du behöver dämpa din hemmiljö, ett kontor eller en offentlig lokal så har vi ljudabsorbenter som kan hjälpa dig.

Alla ljudabsorbenter

Valvett ljudabsorbent i olika färger monterade i bärverkstak

Valvett

Ljudabsorbent för montage i bärverk eller på vägg. Unik design som minskar strykande ljud. 29 olika tygfärger.

Fakta om ljudabsorbenter

För att få en bra ljudmiljö krävs det oftast montage av ljudabsorbenter på både vägg och tak. Helst att de är monterade i höjd med människors öron och munnar, där de flesta ljud uppstår och där öronen behöver skyddas från buller.

Vad för typ av ljudabsorbent man sätter upp är viktigt. Det finns flera tillverkare idag, men fråga alltid efter absorptionskurva för att se hur ljudabsorbenten dämpar i de olika frekvenserna. Vi visar alltid tekniska diagram på våra produkter och talar gärna om vilka material vi tillverkar av och varför. Våra ljudabsorbenter har högsta absorptionsklass A. Ett tips är även att titta lite på priset per kvadratmeter då tillförd ljudabsorberande yta är viktigt.

Hos oss finner du allt från enkla enfärgade ljudabsorbenter som vår storsäljare Palett, till möjligheten att själv välja bland olika tygfärger. En annan variant är att trycka ditt eget motiv eller logotype för en mer personlig prägel. Vi har även smarta absorbenter som även fungerar som anslagstavlor eller projektionsdukar. Som standard är produkterna antingen 1200x1000x50 mm eller 1200x600x50 mm (kontakta oss för specialanpassningar).

Om du inte vet vad du ska välja så kan du gå in i menyn längst upp och välja Lokaltyp eller kontakta oss på telefon 0500-49 13 55 alternativt e-post info@absoflex.se så hjälper vi dig.

Vanliga Frågor och Svar

Ditt val av ljudabsorbent styrs dels av vilken typ av lokal och miljö du ska bullerdämpa men också vad för typ av ljudproblem du vill komma tillrätta med. Vi har över 40 års erfarenhet av akustik och hjälper dig gärna välja rätt – kontakta oss på telefon 0500-49 13 55 eller e-post info@absoflex.se.

Den ljudabsorbent vi säljer absolut mest av är Palett. Det är en prisvärd och neutralt utformad produkt som passar i de flesta offentliga miljöer och kontor.

Om du vet vilken miljö du ska montera ljudabsorbenterna i så kan du gå in och titta på våra temasidor Lokaltyp; Hemmiljö, Idrottshall, Industri, Kontor, Skolmiljö och Trapphus

Om du vet vilket sätt eller typ av ljudabsorbent du ska montera så kan du gå in på våra temasidor för Montagessätt och Typ; Skärmväggar, Draperier, Takabsorbenter och Väggabsorbenter.

Det är svårt att ge generella råd då det helt beror på om det t.ex. finns ljudkrav som ska uppnås, om man har problem med låga frekvenser (basljud), hur lokalen är utformad osv.

Men ett bra riktmärke är att ha ungefär 40% intäckning av taket för att få en bra ljudmiljö. Om man har väldigt högt i tak eller om rummet är väldigt stort eller om det är sten i väggar och tak så kan man behöva fler ljudabsorbenter och även att man placerar ett antal på vägg.

Kontakta oss så hjälper vi dig välja rätt.

Våra standardmått för ljudabsorbenterna är 1200x1000x50 mm och 1200x600x50 mm.

Vi har dock produkter som är 100 mm tjocka för t.ex. problem med lågfrekventa ljud och specialprodukter som är både större, mindre, tjockare och tunnare. Vi gör även ljudabsorbenter med specialmått mot beställning. Kontakta oss för mer information.

Beroende på vilken ljudabsorbent du köper så monteras de på lite olika sätt. Det följer alltid med en tydlig montageanvisning och de flesta med lite vana av att skruva upp saker på vägg och tak klarar av att montera våra produkter.

Under respektive produkt kan du ladda ner montageanvisning.

Vi har också montörer som kan hjälpa till vid montage. Kontakta oss för offert av montage.

Tyvärr finns det inga enkla lösningar som löser detta till 100%, utan felet ligger i byggkonstruktionen.

Den produkt som kan minska lyhördheten genom väggar är vårt ljuddämpande Textildraperi. Detta har ett ljudreduktionsvärde på RW 12dB i medel. För bästa effekt bör draperiet/draperierna täcka hela väggytan annars kommer ljudet att komma igenom där det inte täcker.