Återanvändning

Flytta
Absoflex produkter är tåliga och lättmonterade och fungerar ypperligt att flytta från en lokal till en annan. Monteringsanvisningar finns att ladda ned under respektive produkt här på vår hemsida.

Rekonditionering

Absorbenterna går att dammsuga och även torka av med lätt fuktad trasa.

Tvåsidig

Många av våra absorbenter är vändbara, det är bara att ta ut absorbenten ur byglarna alt. profilerna och vända den ett halvvarv och du har en helt ny fräsch sida! Det är unikt för absoflex absorbenter, vi klär båda sidorna av våra absorbenter.

Ommålning

Om båda sidorna har blivit tråkiga och det inte fungerar att rengöra dem, kan ni ge en ny chans genom att måla om! Observera att det går inte att måla absorbenterna hur som helst. Målar man med fel färg eller för tjock så påverkas absorptionen då luftgenomsläppligheten påverkas.

Kontakta oss för offert.

Ytskikts byte

Genom att byta ytskikt så får ni en ny absorbent. De absorbenter som inte är vändbara går det att byta ytskikt på.

Kontakta oss för offert.

Återvinning

Sortering

Vi tar emot era uttjänta absoflex absorbenter och ser till att de återvinns på rätt sätt.

Observera att vi förbehåller oss rätten att återanvända inlämnade produkter om vi ser att det är lämpligt, återvinning är sista steget.
Skicka produkterna till oss, alternativt lämna på plats:

B&L Lund AB
Att. Reuse
Bolum Samuelsgården 14
521 98 Broddetorp

Vill du ha hjälp med att boka avhämtning av absorbenter ring oss på 0500-49 13 55 så kan vi hjälpa till med fraktbokning via vårt konto hos DHL.

Rewool
Vi har ett tätt samarbete med Paroc och har varit en partner i deras Rewool program sedan det startade. Rewool handlar om att stenullen rivs ned och blandas in i produktionen på nytt, men i vissa fall återanvänds stenullen som isolering.

Reuse
Av nedrivet tyg, polyester spill från vår produktion och även uttjänta absorbenter som vi inte kan fräscha upp tar vi fram nya absorbenter.

 

 

 

 

Vi är medlemmar i FTI och tillämpar flera returpallssystem, byggpall, Parafon, samt DHL och Schenker EUR pallsaldo.