Välkommen till B&L Lund AB och Broddetorp!

Företaget

Företaget grundades 1980 och är ett familjeföretag ägt av Bengt & Lena Lund.

I dagsläget jobbar första och andra generationen Lund tillsammans. Från början arbetade vi med arbetsmiljö i stort för att så småningom specialisera oss på Akustikundertak, bullerdämpning och tillverkning av ljudabsorbenter.

Vi har från start funnits i Broddetorp vid Hornborgasjön, mitt på landet med ca 2 mil till Skara, Skövde och Falköping.

Företaget är mycket vackert beläget i ett naturskyddsområde, med utsikt över Hornborgasjön, dit tranorna kommer i tusentals varje vår. Från kontoret har vi även underbar utsikt  över Kinnekulle/Mösseberg/Skara domkyrka mm.

Vi har återskapat liv i några gamla ladugårdar där djuren försvunnit för länge sedan. Kontoret är nyuppfört i ladugårdsstil där Samuelsgårdens gamla ladugård en gång fanns.

I den ömtåliga och skyddade miljö vi finns är det inte så enkelt att få uppföra nya byggnader. Vi ser därför stor glädje i att underhålla och bevara befintliga byggnader och att verka för företagande på landsbygden. På köpet får vi en mycket trevlig arbetsmiljö för de drygt 20 personer som jobbar här.

Vi tycker det är en fantastisk plats att bo och arbeta på!

Tack alla kunder för att Ni år efter år återkommer till oss.

Bengt & Lena med personal

Logga Undertaksföreningen

Logga Byggföretagen

povel_diplomering-_logga

safetrade_medlemsbevis

af_falkoping_2016-bllund

Absoflex

Vi köpte Absoflex år 2000 ett av Sveriges första företag som tillverkade ljudabsorbenter. Målsättningen är att ta fram produkter som klarar att göra alla rum akustiskt bra så att alla kan förstå vad som sägs och att de är anpassade till vad de skall användas till.
Genom mätningar av lokaler före och efter akustikåtgärd har vi byggt en kunskapsbank som ni får ta del av. Utvecklingsarbetet för oss består av 1000 tals mätningar – utprovning och tester- samt feedback från våra kunder.
Detta har lett till att vi utvecklat ett antal nya produkter och idag har vi ett brett program av ljudabsorbenter under varumärket Absoflex. Vi tillverkar med närproducerade produkter.
Allt vi tillverkar är för en lång livscykel och kan återvinnas.Ta Er tid att titta igenom vår sida. Välj den lokaltyp ni behöver åtgärda eller det montagesätt ni tänkt er så finner Ni rätt produkt!
Bengt & Lena

Bullerdämpning

Bullerdämpning av främst industri m.h.a. avskärmning av buller och akustikförbättring av lokaler är en annan specialitet.

Se mer information på sida www.bllund.se.

Undertak

Akustikundertak är en ganska ny företeelse inom byggnation, ca 40 år.
Så småningom bildades Specialföretag. (S-företag som B&L)

Våra montörer är specialister med yrkesbevis för undertaksmontering. Årligen monterar vi ungefär 100 000m2 undertak.Vi är medlemmar i undertaksföreningen.

Besök gärna B&L Lund sida www.bllund.se.