Alltid aktuellt med diskussioner kring akustik, buller och ljuddämpning

Vill man så kan man fastna ute på nätet för att läsa intressanta artiklar kring akustik, buller och ljuddämpning. Högskolan i Gävle är duktiga med att forska kring dessa ämnen, det senaste som jag läst om handlar förskolor. De har valt att följa 17st förskolor för att utreda problemet med att både lärare och elever blir trötta i den ljudmiljö de är i.

De har även fokuserat på att hitta praktiska lösningar och testa dessa, så som mindre barngrupper, väggabsorbenter, ljudbord och andra lösningar. De testar olika lösningar på olika förskolor för att få en uppfattning av vad som ger mest effekt.

Läs gärna mer om denna forskning HÄR

Det som vi arbetar med är ljudabsorbenter, både i tak och på vägg. Detta ger resultat på att lokalerna blir ändamålsenligt rätta om man åtgärdar med bra ljudabsorbenter, rätt mängd och även rätt placering. Det kan ändå bli jobbigt i en lokal på grund av att barngrupperna är alldeles förstora. Det man ska veta är att ljudnivån ökar med varje extra elev som man sätter in i gruppen.

Jag tror på en bra kombination av ovan, alltså bra rumsakustik med lämplig storlek på barngrupperna.

Glada barn

Vi vill ju alla ha glada barn!

Frihängande ljudabsorbenter

En annan väldigt aktuell diskussion är att använda sig av frihängande ljudabsorbenter. Våra kollegor ute på marknaden arbetar väldigt hårt för att dels marknadsföra frihängande ljudabsorbenter men även komplettering med väggabsorbenter. Detta är något som vi har hållit på med enda sedan starten av företaget Absoflex.

Det är kul att det är fler som förstår fördelen med att arbeta med ljudabsorbenter och akustik på detta sätt. Det är så himla tråkigt att vistas i lokaler med dålig akustik, så om det är fler som tillför absorbenter till världen så kan det bli fler lokaler som är trivsamma.

Ljudabsorbenter i konferensrum

Enkelt montage med frihängande absorbenter, monteras mellan lampor och befintlig ventilation.

av
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *