Referens – Säby Sporthall i Salem

Tidigt i januari i år var vi uppe med montörer i Salem för att montera sportabsorbenter i deras sporthall. I denna hall blev det monterat alla våra produkter som passar just i idrottshallar:

Absoflex Sport

Absoflex Slagtavla

Absoflex Sport Bas

Absoflex Sport Corner

Sport Bas och Sport Corner är lite special, men de båda monteras i sporthallar med slagtåliga trådkorgar/galler. Det är egentligen samma produkter förutom trådkorgen och gallret, alltså de vanliga Palett Bas och Corner Palett.

Säby Sporthall finns i en byggnad som är byggd av bara hårda byggmaterial, så det var därför vi monterade Bas och Corner i denna sporthall. Det kommer att synas på diagrammet över efterklangsmätningarna längre ner.

Absoflex Slagtavla

Vit Slagtavla monteras med doldinfästning

Absoflex Sport Corner

Sport Corner monterade i hörn med trådgaller.

Säby Sporthall

Absoflex Sport

Absoflex Sport både i tak och på vägg

Absoflex Sport Bas

Sport Bas sattes diagonalt mellan vägg och tak för effektivare ljudabsorption.

Säby Sporthall

Absoflex Slagtavla

Slagtavlan bakom handbollsmålen med specialfärg.

Anledningen till varför det blev så många absorbenter i denna hall var att efterklangstiden som vi mätte upp innan montage och beräkning var väldigt lång. Se bilden nedan.

 

Diagram över efterklangstiderna i Säby Sporthall

Den röda linjen är alltså mätningen innan montage och beräkning, den är väldigt lång på de låga frekvenserna. Därför krävdes det basabsorbenter, sådana som Sport Bas och Corner Sport. Den ljusblå linjen är det som vårt beräkningsprogram räknar fram att det ska bli teoretiskt efter montage.

Den gröna linjen är kravet på en sporthall för den verksamheten. Den mörkblåa är det som vi sedan mätte upp efter montage i verkligheten, lite bättre än beräknat.

av
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *