Referens Engelska skolan i Borås

Nu under hösten har vi både offererat och sedan monterat akustikåtärgd för att förbättra ljudmiljön på Engelska skolan i Borås. Det var i koridorerna och i trapphusen som åtgärder behövdes göras. Skolan är en stor gammal tegelbyggnad, vilket är snyggt men tyvärr ger de hårda byggmaterialen en sämre akustik.

Ljudabsorbenter i korridor

Diagonal monterade ljudabsorbenter.

I korridoren ovan monterades Palett diagonalt, för att få plats med fler absorbenter, samt att de dämpar mer effektivt när de monteras diagonalt.

Absorbenter för trapphus

Absoflex Palett och Corner i trapphus.

I bilden ovan har vi monterat Palett dikt an och även Absoflex Corner. Dessa är de produkter som vi väljer att montera i trapphus för att få bättre akustik.

Asoflex Corner, basabsorbent

Absoflex Corner monterad i ett vanligt hörn.

Det blir mycket Absoflex Corner i en sådan här byggnad, det är den absorbent som dämpar effektivast på de låga frekvenserna, alltså basljuden. Det är både tjockleken och placeringen av denna absorbent som gör att den blir så himla effektiv. Ljudtrycket är nämligen som störst strax utanför hörnet där denna absorbent placeras.

Absoflex Palett Bas

Palett Bas monterad diagonalt.

En annan ljudabsorbent som dämpar basljuden är Palett Bas som visas på bilden ovan. Den går även att montera i tak, men här visas den med ett diagonalmontage.

av
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *