Reflektioner från Mellerudsmässan

Helgen som var, stod vi med Hörselskadades förening i Mellerud på mässan i Mellerud. De hade som målsättning att informera kring hörselskador och tipsa om vad man kunde göra för att förbättra sin situation om man är hörselskadad.

Vi blev inbjudna av deras ordförande Inger Andersson, som ville att vi skulle visa vad vi arbetade med, samt att bidra till ett tyst, dämpat hörn med våra produkter. Den mässhallen som vi stod i var inte så stor och akustiken var okej. Men när det blir väldigt många personer i en lokal som pratar, då blir ljudnivån hög ändå. I vårt lilla dämpade hörn kändes det mycket tystare och lugnare, där kunde man ställa sig för att prata med andra hörselskadade för att de skulle kunna höra vad man sa.

Resultatet av helgen tycker jag är positivt, jag har fått lära mig mycket mer kring hörselskadade och fått även lära ut vad man kan göra med akustiken i ett rum för att få en bättre ljudmiljö. Fick prata med människor från olika yrkeskategorier där det behövdes dämpas ljud. Förhoppningsvis får vi komma på besök för att hjälpa till med akustikåtgärder.

Jag vill bara uppmana alla som har tinnitus eller någon hörselskada att kontakta hörselskadades förening, de är verkligen kanon med att hjälpa och stödja människor.

av
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *